Rapautuva tieverkosto syö kilpailukykyä

Torstai 16.4.2015 - Ilkka Kemppainen


Rapautuva tieverkosto syö kilpailukykyä

 

Suomen rapautuva tieverkosto vaatii pikaisia toimenpiteitä. Korjausvelkaan olisi tartuttava reippaalla otteella heti seuraavalla hallituskaudella.

Tieverkoston kunto on tärkeä kilpailutekijä Suomen taloudelle, sillä se ohjaa sekä tuotannon, kaupan että yhteiskunnan investointeja. Huonokuntoinen tiestö jarruttaa Suomen taloudellista kehitystä nostamalla muun muassa logistiikkakuluja.

Tällä hetkellä suomalaiset kuljetusyritykset ovat maksajan roolissa, samalla kun ulkomaalaiset kuljetusyritykset kuluttavat Suomen tiestöä vapaamatkustajina. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on vaatinut, että meidän olisi otettava Ruotsin mallin mukaisesti käyttöön ns. vinjetti-tiemaksut. Nämä ulkomaiselta raskaalta liikenteeltä kerättävät noin 10 miljoonan euron maksut olisi ohjattava tieverkkomme ylläpitoon.

Myös nopeasti kehittyvä älyliikenne tulee asettamaan tiestön kunnolle yhä suuremmat vaatimukset. Seuraavan kymmenen vuoden aikana robottiautojen tuleminen liikenteeseen, parantaa työn tuottavuutta. Näin tapahtuu kuitenkin vain, mikäli tieverkkomme on sellaisessa kunnossa, että robottiautojen käyttö on mahdollista. Kilpailukyvystä pitäisi huolehtia ajoissa. Tällä hetkellä esimerkiksi Ruotsi on merkittävästi Suomea edellä tieverkkonsa ylläpidossa. Hyväkuntoisella tieverkolla robottiautot voidaan ottaa nopeammin käyttöön. Käytännössä se tarkoittaa, että Ruotsi, Saksa ja muut maat, jotka ovat satsanneet tieverkkonsa ylläpitoon, saavat meitä paremmat lähtökohdat logistiikkakustannusten karsimisessa ja investointikilpailussa.

Tällä hetkellä tiestön korjausvelka on jo vuosia jatkuneiden laiminlyöntien vuoksi yli miljardi euroa. Henkilöliikenteestä yli 90 prosenttia ja tavaraliikenteestäkin yli 70 prosenttia kulkee maanteitse. Tieverkoston kunnostaminen olisi nostettava kiireellisyydessä rautatieverkoston edelle.

Tieverkoston kunnostaminen mitä pikimmiten on järkevää myös työllisyyden näkökulmasta. Miljoona euroa tarkoittaa noin 15 henkilötyövuotta. Kunnostamalla tieverkkomme edes siedettävälle tasolle, työllistäisimme samalla suuren joukon ihmisiä.

 

Ilkka Kemppainen

Yrittäjä, kansanedustajaehdokas

Suomen Keskusta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini